Despre cărți Recenzii nymphette_dark99 Recenzii Sange satanic

„Umor și realism”

„La Ultima Vrăjitoare din Transilvania a fost atmosfera aia, mister, mult mister, nu știu cum să spun…parcă totul era în ceață. Cartea mi-a plăcut super-mult. Anna Vary m-a făcut să fiu mai interesată de autorii români contemporani. Când am aflat, după mult timp de la citirea ei, că e de fapt Cristina Nemerovschi, am rămas…oau.”

„De exemplu, am citit-o pe Nemerovschi…La ea, și nu glumesc, îmi venea să merg la budă și să-i citesc acolo cărțile doar ca să nu fac pe mine de râs. Îmi place la ăștia contemporani români că fiecare are ceva diferit. Vezi, Cristina a avut umor și realism. La Sânge Satanic, câteva capitole îmi venea să urlu și apoi, în următoarele, aproape că muream de râs. Ei adoptă stiluri diferite și asta mă atrage cel mai mult. Îmi place că sunt originali.”

„A fost o carte foarte tare, o carte total diferită de ce-am citit până acum. Nu am mai citit nicio carte scrisă de un român contemporan și am rămas surprinsă. Chiar aștept continuarea, pentru că sunt foarte curioasă.tumblr_np3i8cLNzX1tmvwc5o1_500 Vreau să citesc și alți autori români contemporani, mi se par mult, mult mai mișto decât cei internaționali.” Crina, o fostă colegă, mi-a spus câte ceva despre Ultima Vrăjitoare din Transilvania-Anna Vary: „Mi-a plăcut felul in care autoarea  descrie, caracterizeaza persoanele, par atât de bine conturate încât ți le poți imagina. Și cartea, parcă tot ce citești se întâmplă aici, lângă tine. Și revenind la personeje, mi-a plăcut și chiar m-a atras povestea Alexandrei cum era comparată cu povestea contesei… Bine, chiar mă simt ciudat, ce-i cu întrebările astea dintr-o dată? Da, am rămas surprinsă când am văzut că e scrisă de un autor român… adică nu m-am așteptat atunci când am început să o citesc că o să fie așa de «wow», având în vedere că e scrisă de o româncă. Nu știu de ce, dar nu mă așteptam să fie așa faină. Aparențele înșeală și am rămas chiar surprinsă.. plăcut. Mi-a plăcut tot la cartea aia, în general. Mi-a plăcut cartea, în sine, cu totul.””

 

CONTINUAREA AICI: https://dia6c.wordpress.com/2015/05/29/colegii-mei-citesc-romaneste-traiestefantastic/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *