Despre cărți
„Totul poate fi argumentat, totul poate fi adevărat”
„E posibil ca o carte să influenţeze atât de mult modul de gândire şi părerea pe care o ai despre ceilalţi oameni ?
A fost prima carte pe care am început s-o citesc cu atât de multă nerăbdare. Ceea ce m-a făcut să o comand pe net a fost titlul. Am judecat această carte dupa titlu. Interesant titlu. Ardeam de nerăbdare să încep să o citesc.
Simţeam cum acea carte mă va schimba. Va schimba ceva la mine.
Imediat cum am primit-o, am început să o răsfoiesc. Citisem pe net multe comentarii pozitive legate de această carte şi oameni care spuneau că merită citită. Au avut dreptate. Am început să citesc primele două pagini. Deja m-a captivat şi nu mai voiam să o las din mână.
Este un roman care mi-a plăcut foarte mult, dar care nu este digerat de toată lumea.Regăseşti în acest roman toate tipurile de oameni; da, m-am regăsit şi pe mine prin fragmente.
Stând la o masă, undeva, în oraşul Râmnicu Vâlcea , am început să mă uit la oamenii care erau într-o mare grabă. Privind fiecare om în parte, analizându-l în treacăt am descoperit diverse tipuri de persoane, de feţe, unele mi s-au părut interesante, altele care te fac să nu vrei să le cunoşti.
Analiza oamenilor cu care intru în contact..da, îmi place să fac asta, să îi analizez. Nu obişnuiam să fac asta înainte, dar cartea Cristinei Nemerovschi – Sânge satanic- m-a influenţat mai mult decât mă aşteptam.
Câteva citate pe care le-am transcris din acest roman:
“Eu nu am fost niciodată în stare să construiesc ceva rezistent şi normal.Îmi lipsea simţul echilibrului, cred.”
“Totul poate fi argumentat, totul poate fi adevărat.Aşa că dacă nu există opinii întemeiate mai solid decât altele, epistemologic, le alegem pe alea care se potrivesc personalităţii noastre, care ne atrag.Totul se reduce la o chestie estetică. “
“Aşa păţesc, mi se pune pata că spune cineva câte ceva intelligent şi inspirit, când de fapt nu-i chiar aşa. “
“Nu prea înţeleg care-i faza cu politeţea în general, de fapt. De ce te-ai abşine să răneşti nişte oameni care-ţi sunt indiferenţi?“
Sper că v-am stârnit curiozitatea. Eu am pus doar anumite citate pe care le-am transcris din carte. Personajul principal filozofează destul de mult. El este student la filosofie şi se gândeşte de multe ori că lumea în care trăieşte nu este reală şi vrea să aducă o schimbare, dar vede că nu are pe cine schimba.Lumea în care se află este deja contaminată.
Aaa… şi încă o chestie tare: la începutul fiecărui capitol sunt citate.”
Loredana Ștefania
Articol apărut pe http://loredanastefania.wordpress.com/2013/01/24/totul-poate-fi-argumentat-totul-poate-fi-adevarat/
0 comments