Evenimente
Păpușile se lansează la București, la librăria Cărturești, pe 8 februarie
Duminică, 8 februarie, de la ora 17.00, la Librăria Cărturești (Strada Pictor Verona, nr. 13, București) va avea loc lansarea romanului “Păpușile”, a opta carte semnată de Cristina Nemerovschi.
Alături de autoare, vor vorbi despre „Păpușile” Mihaela Miroiu, Ana Barton, Corina Ozon și alți invitați surpriză.
Cartea a apărut la Editura Herg Benet, în colecția Radical din 7.
„Am terminat cartea “Păpuşile” de Cristina Nemerovschi. Am citit-o în două seri. Nu am lăsat-o din mâini până nu am văzut cum se sfârşeşte. Şi câteva ore după aceea nu am mai fost aptă să comunic. Am simţit nevoia să stau un pic cu gândurile mele. Am apucat să îi scriu Cristinei: “Am terminat cartea. Sunt praf.”” (Corina Ozon)
„Cristina Nemerovschi a fost o astfel de necesitate împlinită de destin sau de vreo forță divină sau de legea atracției. Am avut nevoie de prezența ei în viața mea și a venit. Oricâte cărți scotea, Pervertirea rămânea însă preferata mea. Până la cel mai recent roman, Păpușile, care vorbește despre marile mele obsesii, iubirea și moartea, și care ne arată o cu totul altă față a Cristinei.
O recomand pentru că e o poveste dezbrăcată, vulnerabilă, tristă, care începe cu sfârșitul și reușește, totuși, să mențină suspansul până la ultimul rând.” (Ana Mănescu)
„„Păpuşile” este un roman care te întristează, pentru că îţi spune cum e viaţa de fapt. Cu partea ei de amar, dar şi cu revelaţiile şi extazele ei. Şi bine că am brad artificial. Şi bine că Luna şi Dora sunt doar nişte personaje. Şi ce descoperire, Cristina Nemerovschi, chiar un scriitor!” (Constantin Piștea)
„Modul în care Dora şi Luna îşi văd, îşi judecă sau îţi înţeleg părinţii este cel mai bun exemplu de conexiune a Cristinei Nemerovschi cu realitatea tinerilor liceeni şi studenţi din anul 2014. Nu ştiu care sunt sursele ei, câte nopţi petrece în cluburi unde media de vârstă este sub 25 de ani, câte bloguri de adolescenţi citeşte, de câte ori a fost incognito la cursurile vreunei facultăţi sau câţi prieteni are din rândul adolescenţilor şi câţi dintre aceştia i se confesează, dar sunt convinsă că toţi tinerii români (şi nu numai) se vor regăsi în Păpuşile, aşa cum au făcut-o şi în romanele precedente, se vor simţi înţeleşi şi se vor identifica cu Dora şi Luna.” (Semne Bune)
„Sensibila si violenta. Tandra si dura.
Lectura obligatorie pentru parintii ai caror copii se apropie de adolescenta.” (Anamaria Ionescu)
„Păpușile” a fost cea mai vândută carte a editurii Herg Benet la Gaudeamus 2014. De asemenea, s-a clasat printre cele mai vândute titluri ale editurii în anul care s-a încheiat.
Cristina Nemerovschi a primit pentru romanul “Păpușile” o nominalizare în cadrul Galei Tinerilor Scriitori – Tânărul prozator al anului.
“La început n-au fost cuvântul, Dumnezeu sau întinderea nesfârșită de ape. La început au fost Dora și Luna.
Și totul a pornit de acolo.”
Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Acesta a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public: în numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. A primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.
Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012, la editura Herg Benet, fiind supus controverselor încă din primele luni; câteva lecturi publice au fost întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente și indecente”. Următoarele ediții ale cărții conțin fragmente inedite, reunite sub titlul Jurnalul Amaliei.
Ani cu alcool și sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic.
În 2013, în colecția Cărțile Arven a Editurii Herg Benet, apare nymphette_dark99, carte despre care s-a spus că a detronat Lolita, cel puțin pentru generația tânără.
În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuțiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.
Rezervația unicornilor (2014) este romanul care încheie trilogia Sânge satanic. Tot în 2014, publică romanul-pamflet Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes. Păpușile, a opta sa carte, a devenit rapid foarte îndrăgită de public.
Toate romanele Cristinei Nemerovschi au devenit rapid bestseller-uri și au fost reeditate. Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.
Site oficial: www.cristinanemerovschi.ro
0 comments