Despre cărți Ultima vrăjitoare din Transilvania

„O trilogie care te lasă fără cuvinte”

„Ultima vrăjitoare din Transilvania este „o tânără care nu și-a dorit altceva decât să-și schimbe destinul, un destin potrivinic, să aibă puterea de a fi propria stăpână”. Contesa Aneke este această vrăjitoare și „își dorea să rupă lanțurile și să fie liberă, să poată decide asupra propriului viitor și pentru asta, Aneke a prețuit mai mult libertatea decât iubirea” (Mathias pag. 246 – 247)

Cunoscând aceste lucruri, veți putea înțelege mai bine nu doar secretele satului V. și crimele care s-au petrecut acolo în urmăUltima Vrajitoare din Transilvania de Anna Vary cu aproape 150 de ani dar și acțiunea care este prezentată din două puncte de vedere, din două ere diferite. Prima epocă este cea a inchiziției care era în floare în zilele contesei Aneke unde toate fetele roșcate și frumoase erau considerate vrăjitoare, sfârșind arse pe rug, în timp ce a doua epocă este lumea Alexandrei,  cea a binecunoscutului Facebook, a smartphone-urilor și a adolescenților rebeli care își caută drumul în viață.

Aneke și Alexandra au fost destinate să se întâlnească, să se cunoască pentru că una fără cealaltă nu și-ar fi găsit sinele. Alexandra nu s-ar fi descoperit, în timp ce Aneke nu a ar fi învățat să-și accepte sentimentele.

Două lumi, o singură poveste povestită cu măiestrie de Anna Vary într-o trilogie care te lasă fără cuvinte. Îmbinând vechiul cu noul într-un dans amețitor, autoarea urmează drumul păsării Pheonix într-un cadru 100% românesc vrăjindu-ne cu glasul unei iele.

Alexandra este o adolescentă tipică ce încercă să se regăsească în acest prezent anost în care puterea este deținută numai de cei suficient de curajoși sau tâmpiți să fie cool prin intermediul tutunului, alcoolului, plăcerilor carnale și a interzisului. Povestitoarea cărților trăiește povestea Anekei în zilele noastre, iubindu-se în secret cu fratele ei vitreg, având probleme cu familia și simțindu-se neînțeleasă de cea mai bună prietenă a ei. În primul volum, Alexandra își atinge limitele și pare că se stinge, trezindu-se în al doilea volum într-o lume în care basmele cu magie o urmăresc în Bucureștiul de astăzi, însă abia în al treilea volum își acceptă renașterea și darul nemuririi.”

 

Continuarea aici: https://readersrepublic.wordpress.com/2015/08/23/recenzie-ultima-vrajitoare-din-transilvania-de-anna-vary/

Share Button

One thought on “„O trilogie care te lasă fără cuvinte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *