Carti Despre cărți Rockstar

„O poveste de viață specifică unui star rock”

„Pe romanul „Rockstar” de Cristina Nemerovschi am pus ochii pe când se anunța apariția lui. Însă așa cum probabil mulți dintre voi ați pățit, m-am lăsat influențată de părerile controversate referitoare la cărțile Cristinei. Deși citisem recenzii pozitive la cărți scrise de ea, am tot amânat momentul, din cauza vorbelor „de rău” pe care le citisem împrăștiate ici-colo.

De curând, o prietenă m-a convins că trebuie să citesc „Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată”. A lăudat cartea de câte ori vorbeam cu ea. Și am zis să încerc. Mi-a plăcut, așa că a urmat la citit „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, o carte care m-a amuzat.

Așadar, convinsă deja că îmi place stilul Cristinei, mi-am propus să citesc și celelalte cărți scrise de ea. Iar cea pe care am luat-o a fost „Rockstar”, pe care oricum mi-am dorit de la început să o citesc. Ei bine, să vă spun simplu că mi-a plăcut e mult prea puțin. Deși mă așteptam să fie bună, cartea m-a surprins într-un mod cât se poate de plăcut. A fost exact genul acela de carte care nu mă lasă să dorm noaptea, dacă nu am citit seara suficient. Așa am și reușit să o termin. Aseară am adormit după câteva zeci de pagini, îmi mai rămăseseră cam 90 de pagini din carte. M-am trezit după ora două noaptea și ia ghiciți ce am făcut… Exact, am citit până am terminat cartea!

Nu știu cum sunteți voi, dar eu, dacă o carte reușește să trezească în mine un sentiment puternic, sau dacă mai reușește să-mi aducă și măcar o lacrimă în ochi, sigur adaug cartea la lista mea de cărți favorite. Așadar, „Rockstar” tocmai și-a câștigat locul pe acea listă. Povestea în sine, modul în care sunt construite personajele, precum și stilul scrierii mi s-au părut de o sensibilitate aparte.

Să fii rockstar nu înseamnă doar să umpli stadioane cu oameni extaziați. Rockstar e atunci când deschizi ochii dimineața fericit că te-ai trezit în corpul singurei persoane din lumea asta în care ți-ar plăcea să fii. E mai mult un sentiment. Bucuria de a îmbrăca singura piele căreia ai vrea să-i dai viață, din tot universul.”

În romanul „Rockstar” autoarea include diverse subiecte sensibile, precum homosexualitatea, limbajul dezinhibat al personajelor, consumul de alcool și droguri, precum și altele asemenea. Însă având în vedere tema care stă…” CONTINUAREA aici: https://randurileevei.wordpress.com/2017/10/24/rockstar-cristina-nemerovschi/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *