Carti Despre cărți Recenzii Ani cu alcool și sex Recenzii nymphette_dark99 Recenzii Pervertirea Recenzii Rezervaţia unicornilor Recenzii Sange satanic

„O incursiune prin lumile noastre subterane”

Incerc sa scriu un mic preludiu referitor la stilul literar nonconformist al Cristinei Nemerovschi. Merita incercat! Cartile ei sunt ca o incursiune prin lumile noastre subterane, un alter ego in care uneori se intampla sa ne ratacim. Este partea aceea de spirit malefic din noi care de multe ori ne face rau noua insine atunci cand, prin impulsuri rebele, iese la suprafata. Ca vrem sau nu, constient sau inconstient, spiritele noastre sunt duale, inconstante, imprevizibile precum intamplarile vietii insasi. Este tot ce poate fi mai rau in noi – dezlantuirea! Iesirea din chingile versatilitatii lumii asteia guvernata de legi si reguli precise isi gaseste tablouri halucinante ce oglindesc portiuni ”mlastinoase”. Citesti cartile Cristinei Nemerovschi si dai de o lume diferita decat ce vrea sa inregistreze retina moralistilor: droguri, prostitutie, alcool, imagini obscene… Toate astea exista in viata reala, noi ne facem ca nu le vedem, desi le simtim ca pe niste amenintari.

Cartile Cristinei Nemerovschi nu sunt pentru pudibonzi, si nici pentru sufletele ”sensibile” la adevarurile neplacute ce compun societatea in care traim. Eu as incadra cartile ei in categoria realismului sumbru, cu accente de literatura gotica, un experiment interesant pentru literatura romana.

Andrei

SURSA: http://www.goodreads.com/review/show/1036096692?book_show_action=true&page=1

Share Button

2 thoughts on “„O incursiune prin lumile noastre subterane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *