Despre cărți Păpuşile

„O carte care te sfâșie, dar în același timp îți dă speranță”

Am început să citesc ,,Păpușile” prin metrou, ca să treacă timpul mai repede când mergeam spre facultate. A fost, însă, atât de captivantă, încât a doua oară când am deschis-o, acasă, nu am mai lăsat-o din mână. E una din acele cărți savuroase pe care ai vrea să le mai lungești dar îți este pur și simplu imposibil, devine addictive, simți că te-ai contopit cu personajele, devii o extensie a cărții și îți este prea greu să te desprinzi pentru că deja ai ajuns captiv în paginile cărții.

M-am prins din prima că e o carte de dragoste, dar nu e așa cum suntem obișnuiți, cu tipa doll-like care îl întâlnește pe prince charming , au o poveste fantastică de iubire și apoi they live happily ever after. Nu e nimic de genul ăsta, e o iubire controversată, între Dora și Luna, Luna și Dora, una și aceeași persoană, și în același timp persoane foarte diferite. Nu e o poveste despre lesbiene, e o poveste despre doi oameni îndrăgostiți nebunește, nu e fucked up, cum ai fi tentat să judeci la început, ci e firesc, natural, e ceea ce ar trebui să i se întâmple oricui, oricărei persoane în viață.

Dora e ceea ce ar spune unii, clasica adolescentă rebelă, cu issues, are un tată autoritar, o mamă vitregă tânără și cool, și a fost părăsită de mama ei la vârsta de 11 ani. E populară și talentată, apare pe la TV, are trupa ei, e invidiată de fete și adorată de băieți. Viața ei nu e completă, însă, până nu o întâlnește pe Luna, tipa misterioasă cu părul roșu ca focul, spontana, lipsita de inhibiții, nebuna, amuzanta, cinica și perfecta Luna. E love at first sight, e genul de poveste plină de adrenalină, căreia nu îi lipsește nimic, Dora și Luna își clădesc propriul lor univers, dar nu își impun nicio restricție. Sunt mai libere ca niciodată, împreună.”

 

Continuarea aici: http://themisswho.com/2015/10/24/papusile-de-cristina-nemerovschi/

 

de Lady Juliet

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *