Despre cărți Recenzii nymphette_dark99

„Nu este indicat să o judeci, înainte de a-i afla întreaga poveste”

„Live fast, die young, bad girls do it well este motto-ul după care Victoria sau Vicky, cum preferă să i se spună, se ghidează la cei 13 ani și 4 luni, și pe care îl respectă cu sfințenie, ca și cum ar fi a unsprezecea poruncă din Biblie.
Vcky este protagonista romanului nymphette_dark99, scris de Cristina Nemerovschi, o autoarea care m-a cucerit cu îndrăzneala ei de a scrie diferit și care, din momentul în care am terminat de citit volumul, s-a înscris pe lista autorilor mei preferați, pe care trebuie să îi citesc mai mult.
Revenind la Vicky și la povestea ei, o să încep prin a spune că întâmplările și modul în care sunt redate nu sunt deloc ușor de digerat. La prima vedere, cartea poate părea perversă, protagonista fiind mai open-minded decât mulți adolescenți ajunși la vârsta majoratului. Ea își trăiește viața la extreme, bând, fumând, drogându-se și făcând sex de câte ori are ocazia. Citind însă printre rânduri și comparând cu lumea în care trăim, îți dai seama că ea este un produs al societății de azi, în care sunt promovate mai mult decât oricând aceste lucruri. În zilele noastre, plăcerea este pusă pe primul loc, iar fiecare înțelege să-și provoace acest sentiment prin propriile metode.
Romanul prezintă aventurile lui Vicky, o Lolita autohtonă, pe parcursul unei nopți în care trebuie să ajungă de la Brașov la București făcând autostopul, pentru a participa la majoratul iubitului ei Cosmin, alias Dev, pe care nu vrea sub nicio formă să-l rateze.
Peripețiile se țin lanț pentru Vicky din momentul în care își începe călătoria spre capitală în cabina unui camion, alături de Gicu, un bărbat care pare fascinat de nurii ei.
Ceea ce nu știu însă cei care apar în calea lui Vicky este că, atunci când se ea prezintă cu numele Victoria, își asumă riscul de a-și pierde chiar viața.
După ce întreține relații sexuale cu camionagiul și îl abandonează înjunghiat în ochi la marginea pădurii, Vicky își reia aventura alături de un rocker poreclit Iepure, luând la rând barurile din Brașov în căutarea Elenei, geaca ei de motor.
Urmează apoi Doru, un pervers căruia îi place să fie legat cu sfoară și cătușe, apoi un alt camionagiu pe nume Nelu și fiul său Jenică (un adolescent retardat, al cărui scop în viață este să îngâne), Vanessa sau A., o actriță deghizată în pițipoancă, cu a ei mașinuță albă, și “pocăitul” care încearcă să o aducă pe calea cea bună, invocându-l pe Dumnezeu la fiecare pas, dar care se mai lasă ispitit de Satana din când în când.”

Jacqline Veve

Recenzia integrala aici: http://jacqlineveve.wordpress.com/2014/11/03/recenzie-nymphette_dark99-de-cristina-nemerovschi/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *