Carti Despre cărți Păpuşile

„Mi-a plăcut enorm cartea”

„Cei care îmi urmăriți blogul probabil știți deja că ador cum scrie Cristina Nemerovschi. Chiar și așa, continuă să mă surprindă cu fiecare nouă carte pe care o citesc, semnată de ea. Recunosc că și eu am avut prejudecăți în ceea ce privește cărțile Cristinei, una dintre aceste cărți fiind chiar „Păpușile”. Însă prin poveștile ei și prin stilul caracteristic m-a convins că scrie din suflet și pentru suflet. Personal, găsesc în cărțile ei o profunzime aparte, care îi dă de fiecare dată poveștii un plus de sensibilitate.

„Oamenii pe care-i iubim nu ar trebui să aibă voie să moară.

Dacă iubirea noastră nu schimbă ceva în ei, nu-i face invulnerabili în fața morții, ce mai contează?”

Așa cum puteți citi și în descrierea de pe copertă a cărții „Păpușile” de Cristina Nemerovschi, aceasta prezintă o poveste despre iubire și moarte. Însă nu este vorba despre o iubire clasică, ci despre una cât se poate de modernă și de interzisă. Este vorba despre povestea Dorei și a Lunei, două fete tinere, care se iubesc și formează un cuplu, cu toate că nu sunt lesbiene.

„La început n-au fost cerul și pământul. La început au fost Dora și Luna. Luna și Dora. Lunadora. Doraluna. De fapt, n-au fost Dora și Luna, ci au fost păpușile cele adevărate: Dora Minodora și Luna Betiluna.”

Timp de trei ani și jumătate, Dora și Luna formează un cuplu, se iubesc, se distrează și petrec momente de neuitat împreună. Provenite din familii bune, cu o stare materială care le permite să își împlinească toate poftele și dorințele, cele două fete au totuși o luptă grea de purtat. Anume, aceea de a-și proteja relația, care este neacceptată, în special de tații lor. Dora și Luna au multe lucruri în comun, unul dintre ele fiind că amândouă au crescut o bună parte din viață fără mamă.

„Ca s-o spun pe scurt, am fost o adolescentă înțeleaptă, cool, altfel, rebelă, intensă și superficială, dacă, din nou, o exista vreun univers posibil în care combinația asta aparent trăznită de trăsături să aibă vreun sens.”

În ciuda faptului că toată lumea e oarecum împotriva relației lor, Dora și Luna se iubesc și au parte de clipe minunate împreună. Au un loc al lor, știut doar de ele, unde se pot desfășura așa cum…” CONTINUAREA aici: https://randurileevei.wordpress.com/2017/11/10/papusile-cristina-nemerovschi/

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *