Despre cărți Păpuşile

„Mesajele transmise sunt puternice și greu de ignorat”

„”Bună! Sunt Alexandra Bănică, iar aceasta este piramida mea de cărți. Astăzi am ales să vă vorbesc despre o carte pe care am citit-o acum 2 luni, dar pe care nu mi-o pot scoate din cap. Este vorba despre cel mai recent roman al Cristinei Nemerovschi, „Păpușile”.

Cristina nu se poate încadra în categoria scriitorilor canonici, cei care au un anumit model pe care îl urmează, făcându-le operele să pară răsuflate. Ea este o rebelă și de aceea fiecare carte a sa are propria personalitate, prinde viață și te atrage într-o călătorie minunată care îți pune în mișcare psihicul, umorul, intuiția, dar și sufletului. Romanul „Păpușile” ni le prezintă pe Dora și pe Luna, două nonconformiste care își trăiesc povestea de dragoste departe de ceea ce este impus de societate. Cele două se completează perfect și nimic nu pare să aibă puterea să le despartă. Dora este cea care ne povestește trăirile sale și ne împărtășește gândurile. Deși Dora ajunge să o piardă pe Luna, mesajele transmise de Cristina prin acest roman-despre pierderea persoanei dragi- sunt puternice și greu de ignorat. Ea ne învață că trebuie să prețuim fiecare clipă petrecută alături de cei dragi și să spunem persoanelor potrivite tot ce simțim, indiferent de timp pentru că s-ar putea ca ziua următoare să nu mai fie lângă noi.

Așa că, draga mea Cristina, te iubesc pentru că nu contenești să mă uimești cu fiecare personaj adus la viață de tine, te urăsc pentru că romanele tale mă țin trează noaptea, nepuntând să mă desprind de ele, te iubesc pentru că mereu transmiți mesaje care au o importanță și ating problemele principale ale societății, te urăsc pentru că ești atât de altfel și iar te iubesc. :))

Recomand această carte tuturor care nu vor să rămână plafonați la un nivel anume de gândire, celor care nu vor doar literatură ușoară, ci o operă după citirea căreia să rămâi cu un anumit bagaj de cunoștiințe. M., R., Ulf, Corbu, Vicky, Gigi, Dora, Luna sunt personajele cu care vă veți întâlni în cărțile Cristinei și tot ele vă vor face să uitați de lumea în care trăiți pentru o perioada.””

66

Alexandra Bănică, Piramida Cărților

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *