
Evenimente
Lectură din Rezervația unicornilor în cadrul Festivalului de Literatură Horror Vineri 13, ediția a treia
Editura Herg Benet vă invită vineri, 13 iunie, la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Literatură Horror Vineri 13. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.30, În Pod La Historia (Strada Sfântul Dumitru, nr. 3).
La cea de-a treia ediţie a festivalului vor participa autorii A. R. Deleanu, Cristina Nemerovschi, Leonard Ancuţa, Anna Vary, Cătălin Marin, Arion Movilă, Silviu Urdea.
În cadrul festivalului din Pod La Historia vor fi lansate antologia „Best Of Mistery & Horror – vol. 1 Revista de Suspans”, editată de Mircea Pricăjan, şi cea de-a doua ediţie a romanului „Îmblânzitorul apelor”, de A. R. Deleanu. Publicul va asculta în premieră o lectură din cel de-al treilea volum al trilogiei „Ultima vrăjitoare din Transilvania”, de Anna Vary, şi din romanul „Ma Fuckin’ Life”, de Leonard Ancuţa, ambele cărţi aflate în pregătire. Arion Movilă ne va face cunoştinţă cu “Ninu”. De asemenea, atmosfera va fi întunecată şi mai mult cu lecturi din “Rezervaţia unicornilor”, de Cristina Nemerovschi, “Spre seară nu se întâmplă nimic”, de Cătălin Marin, “Suflet pierdut”, de Silviu Urdea.
Festivalul de Literatură Horror Vineri 13 a luat naştere în dorinţa de-a sprijini arta neconvenţională, cu savoare dark, indiferent de stil şi chiar de forma pe care o îmbracă – în cele două ediţii, literatura oferită publicului a fost completată şi de fotografie tematică, dar şi de un playlist adaptat evenimentului.
Intrarea este liberă, la fel şi costumaţia. Vă aşteptăm!
Despre autori:
A.R. Deleanu s-a născut la Braşov în noiembrie 1985.
A debutat în 2006 cu poezie şi proză în revista orădeană Familia. A publicat poezie, proză şi articole de presă în Familia, Bună Ziua Braşov, Dilema Veche, Egophobia, tiuk!, Suspans, Revista de Suspans, Revista de Povestiri etc.
În 2012 a debutat în volum cu romanul „Îmblânzitorul apelor” la editura Casa de Pariuri Literare (Premiul pentru Debut al revistei Tiuk, 2013). Este prezent în antologiile “Zombii. Cartea morţilor vii” (Millennium Books, 2013) şi “10+. Antologie de proză Tiuk!” (Tracus Arte, 2013). A tradus romanul “Moloh” de Michael K. Iwoleit pentru editura Millennium Books.
Volumul “Acluofobia. Zece povestiri macabre” a apărut în 2013 la editura Herg Benet, colecţia Cărţile Arven. În 2014, tot în colecţia Cărţile Arven a Editurii Herg Benet, a apărut cea de-a doua ediţie a romanului Îmblânzitorul apelor.
Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Cartea a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public, fiind reeditată doar câteva luni mai târziu. În numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără şi inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Romanul a primit referinţe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, şi a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliştii Premiers Romans En Lecture. Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi publice fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente şi indecente”. A fost reeditată în 2013, conţinând fragmente inedite (Jurnalul Amaliei). Ani cu alcool şi sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic. În 2013, în colecţia Cărţile Arven a Editurii Herg Benet, apare nymphette_dark99; cartea este reeditată doar câteva luni mai târziu. În acelaşi an apare şi cea de-a treia ediţie a romanului Sânge satanic. În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuţiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.
Rezervaţia unicornilor este romanul care încheie trilogia Sânge satanic. În 2014, îi apare romanul pamflet Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes, la Editura Herg Benet.
Leonard Ancuţa s-a născut la Drăgăşani, pe 2 decembrie 1974. Se mută în Bucureşti în 1993, dată la care începe să studieze viaţa în facultăţi (Management, Chimie, Filosofie) şi în cîrciumi. Cîrciumile sunt absolvite Magna cum Laude. Este pe rînd vînzător ambulant, jurnalist timp de 9 ani, specialist în comunicare, liber cugetător în prezent. Debutul literar are loc în 2009, cu romanul Control, la editura Tritonic. Urmează romanul !NFERNUL, publicat la editura Tracus Arte, în noiembrie 2010, după care publică şi primul volum de versuri, Iubirea este amintirea unui viol, în aprilie 2011, la Editura Herg Benet. A mai publicat JOIN’T, Megasutra, 69 de poeme de dragoste.
Anna Vary, o autoare înconjurată de mister, a debutat în 2012 cu primul volum din trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania, intitulat Contesa Aneke. Cartea a cucerit rapid publicul tânăr, Anna Vary primind un număr record de recenzii pe bloguri. În 2013, îi urmează cel de-al doilea volum al trilogiei, Mathias, care îi face şi mai nerăbdători pe fani în ce priveşte finalul seriei. Atu-urile prozei Annei Vary sunt un stil alert, dar şi reflexiv pe alocuri, şi abilitatea de a îmbina un horror de factură clasică cu tot ceea ce ţine de literatura postmodernă, plasându-şi acţiunea cărţilor parţial într-un Bucureşti gotic, uşor de recunoscut în special de cei familiarizaţi cu viaţa lui de noapte. Alexandra, volumul final din Ultima vrăjitoare din Transilvania, a fost anunţat pentru toamna lui 2014.
Cătălin Marin e născut în 1984, anul lui Orwell, zice el. A venit de la munte la Bucureşti, ca să facă un liceu unde să poată învăţa istorie, a venit, dar a ales informatica şi în liceu şi în studiile ulterioare şi în carieră, rămânând în esenţă un suflet de matematici. A vrut să facă jocuri pe calculator pentru a îmbina pasiunea de a scrie “poveşti” cu pasiunea pentru informatică şi matematică, s-a răzgândit, le-a separat, le amestecă în felul lui, auto-etichetându-se drept un boem pragmatic. Îi plac afacerile fără să îi placă banii, îi place literatura, deşi nu apreciază prea mult poveştile, îi place informatica, dar evită tehnologia pe cât posibil. Pe scurt, un om paradoxal şi totuşi natural.
Arion Movila s-a născut în 1975, în Huşi, judeţul Vaslui. Urmează studiile de artă în Iaşi şi se specializează în restaurare de pictură. În cele din urmă, se stabileşte în Bucureşti, pentru o profesie în domeniul artei grafice. A publicat poezii şi cronică literară în diverse reviste ieşene, la sfârşitul anilor ’90. Este membru fondator al Cenaclului Copşa Mică/Iaşi (împreună cu Dan Lungu, Ştefan Baştovoi şi L. Berescu). Este membru al Salonului de Literatură Iaşi din 1996. A fondat Cenaclul Ordinul Peniţei/Bucureşti. Debutează cu volumul de versuri “hai cu mine în anii ’50″, editura Karth, 2013. Arion Movilă este pseudonimul său literar.
Silviu Urdea s-a născut în iarna anului 1992, în orasul de la poalele Tâmpei. A urmat studii de specializare în tehnica proiectărilor CAD. În anul 2011, a început cariera sportivă şi a debutat în concursurile de Strongest Man din ţară, urmând ca 2 ani mai târziu să fie invitat la o competiţie de acest gen în SUA.
La sfârşitul anului 2012, a trăit un moment de “deja vu”, fapt care l-a determinat să înceapă să scrie un roman thriller, privind trei aspecte importante ale vieţii: o dragoste pierdută, copilăria şi puterea de decizie pe care o avem asupra vieţii persoanelor din jurul nostru. Însă după câteva luni, această motivaţie începea să-şi piardă sensul. Experienţa s-a concretizat în romanul de debut publicat în primăvara anului 2014 la Herg Benet / Karth, “Suflet pierdut”.
0 comments