Evenimente

Lectură din Ani cu alcool și sex la Tramvaiul 26

Vineri, 5 aprilie, de la orele 20:00, vă aşteptăm în Tramvaiul 26, la o seară de proză. Vor cit pentru voi, din cele mai recente cărţi ale lor, şi nu numai: Leonard Ancuţa, Mihai Bădica şi Cristina Nemerovschi.
Leonard Ancuţa s-a născut în 1974, pe 2 decembrie, în oraşul Drăgăşani, jud. Vîlcea. După absolvirea liceului teoretic Gib Mihăescu, în 1993, se mută definitiv în Bucureşti, unde face cunoştinţă cu viaţa de stradă şi fumul cluburilor de noapte. O experienţă pe care o împărtăşeşte de multe ori în scrierile sale. Între timp urmează cursurile mai multor facultăţi, pe care nu le finalizează. Din 1998 este admis şi urmează Facultatea de Filosofie, la Universitatea din Bucureşti, pe care o finalizează în 2003, fără examen de licenţă. Din principiu. Din 1999, lucrează ca redactor economic la Mediafax, Ziarul Financiar, Mirabilis Media, Banii Noştri, Business Standard. În 2007, se mută în domeniul PR & Advertising. Din 2010, lucrează pe la diverse edituri (Tracus Arte, Herg Benet) şi în prezent se pregăteşte să lanseze un nou proiect editorial, Hirundo. Debutul literar are loc în 2009, cu romanul Control, la Editura Tritonic. Acesta este urmat apoi de un nou roman, !NFERNUL, apărut în 2010, la Editura Tracus Arte. Al treilea volum, Iubirea este amintirea unui viol, marchează debutul în versuri şi apare în 2011 la editura Herg Benet. Un al doilea volum de versuri, cîntece pentru Jusa, a apărut în 2012 la editura Charmides. Tot în 2012 Leonard Ancuţa publică şi join’t, un volum de povestiri neorealiste. Începînd cu anul 2009, organizează în diferite cluburi (Fire Club, El Comandante, Legere) seri muzicale şi concerte live. Din 2011, este de asemenea promotor şi organizator al unor seri culturale, care includ poezie, muzică, pictură, toate sub brandul New Model Party.

Mihai Bădică s-a născut pe 7 aprilie 1978, la Craiova. A studiat psihologia la Bucureşti. A publicat în diferite reviste, Academia Caţavencu, Tiuk!, Totul despre mame, la întâmplare pe net. A câştigat concursul de proză scurtă CDPL-tiuk! cu volumul Şoricelul din Kitej-Grad, aparut la Editura Casa de Pariuri Literare.

Cristina Nemerovschi s-a născut la Bucureşti; a terminat Facultatea de Filosofie, un master tot de filosofie şi a urmat cursurile, ceva mai plictisitoare, ale Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice. A publicat proză pentru prima dată în revista Egophobia. În noiembrie 2010, debutează cu romanul Sânge satanic, care este reeditat cateva luni mai târziu. Pe lângă entuziasmul cititorilor, care s-a concretizat in poezii, piese de teatru, visual art, muzică, toate inspirate de roman, Sânge satanic întâmpină reacţii amuzante, cum ar fi: “Cum o să mai iasa România vreodată din criză, când se publică astfel de cărţi, care-l fac pe Dumnezeu să-şi întoarcă faţa de la poporul nostru?”, culminând cu o petiţie online, pentru interzicerea cărţii si cu ameninţări cu moartea, lansate către autoare, editură si, de asemenea, către personajele principale ale cărţii. Romanul a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliştii Premiers Romans En Lecture.
În 2012, publică alte doua romane: Pervertirea şi Ani cu alcool şi sex. Pervertirea stârneşte si ea controverse inca de la inceput, lectura publică, de la târgul Bookfest 2012, fiind întreruptă de origanizatori, pe motiv că este prea indecentă şi şocantă. Ani cu alcool si sex este, în mare parte, in prequel al romanului Sânge satanic; cartea care va încheia trilogia este încă în lucru. În luna mai, va lansa cel de-al patrulea roman, nymphette_dark99, în colectia Cartile Arven, a editurii Herg Benet. Tot din luna mai, va fi redactor-sef al revistei Radical Art.
Este prezenta in antologiile Alerta de grad zero in proza scurta romaneasca actuala (coordonata de Igor Ursenco, aparuta la Herg Benet in 2011) si Zombii – Cartea mortilor vii (editata de Mircea Pricajan, Millennium Books, 2013).

Eveniment prezentat de Iulia Militaru.

Evenimentul pe Facebook: https://www.facebook.com/events/646125945413610/?ref=22

tramvai

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *