Despre cărți Ultima vrăjitoare din Transilvania

„Intrigi atât de neașteptate, dar și cu povești de dragoste care îți vor sfâșia inima”

„Dacă îmi aduc aminte corect, primul volum al trilogiei „Ultima vrăjitoare din Transilvania”, Contesa Aneke, a fost a doua carte pe care am citit-o de la Editura Herg Benet. O mai văzusem și înainte prin librării – de dinainte să descopăr editura –, dar nu i-am acordat niciodată prea multă atenție, din două motive: unul, pentru că niciodată nu m-am considerat o fană a cărților cu vrăjitoare, și doi, din cauza faptului că, văzând volumul într-un format atât de mic, tindeam că cred că ar fi o carte pentru copii. Dar, cu timpul, părerea mi s-a schimbat, și la unul dintre Bookfest-uri am cumpărat ambele volume ale trilogiei; al doilea fiind Mathias. Dacă sunteți genul de persoane care nu i-au acordat nicio șansă, până acum, măcar primului volum, din cauza celor două motive pe care le-am scris mai sus, aveți încredere într-un cititor care s-a confruntat cu aceeași problemă ca și a voastră. Faptul că nu este o trilogie pentru copii, cred că este cunoscut de toți cei care cunosc editura și știu cam ce cărți publică, și dacă sunteți confuzi de faptul că nici voi nu vă împăcați foarte bine cu ideea de vrăjitoare în cărțile pe care le citiți, o să vă transcriu ceva ce scrie pe a patra copertă a volumului, care cred că vă va schimba puțin părerea:

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.
Nu-i așa că în cărțile cu vrăjitoare cu care v-ați obișnuit, Facebook-ul nu a fost una dintre plăcerile adolescenților și că modul de comunicare era altul? Tatuaje, pierce-uri, concerte rock? Știau vrăjitoarele de pe atunci de așa ceva? Oare vedeau unele viitorul atât de departe încât să găsească, în globurile lor de cristal, tineri – și nu numai – rockeri, cu tatuaje colorate și pierce-uri prin tot felul de locuri ale feței? Nu cred! Da, veți avea parte, pe parcursul celor trei cărți din trilogie, și de întâmplări din trecut, de scene petrecute acum ani, ani și ani de zile, dar povestea nu se rezumă la atât. Conexiunile de atunci și de acum vin cu un scop atât de frumos, cu intrigi atât de neașteptate, dar și cu povești de dragoste care îți vor sfâșia inima.
Pe parcursul scrierii acestor lucruri, m-am gândit și am spus: dacă nu voi povesti despre fiecare volum – găsiți recenzii, aici, aici și aici – voi lua câte un citat din fiecare carte, poate, așa vă fac și mai curioși. Bineînțeles, doar acolo unde le aveam deja puse din celelalte recenzii, deoarece în unele cărți pe care le-am citit, nu am găsit mici fragmente care să mă atragă.

„Cât de trist, m-am gândit, cum ucid oamenii lucruri frumoase doar pentru că îi înspăimântă. Doar pentru că nu le pot înțelege. În curând, îmi spuneam, oamenii vor rămâne înconjurați numai de chestii mediocre, pentru că pe astea le pot înțelege. Pentru că lucrurile mediocre nu-i amenință cu nimic.” (Contesa Aneke)

„Mathias o iubea și, atunci când iubești cu adevărat… CONTINUAREA AICI: http://padeniye.blogspot.ro/2016/05/promovare-carti-romanesti-contesa-aneke.html

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *