Blog Recomandări

Gata, mă mut pe Lună

… Poate nu chiar acum, dar într-o zi. Nu mai sunt așa de convinsă că aș fi bine echipată să supraviețuiesc într-o lume în care se întâmplă ce o să povestesc mai jos 😀

Un om prost intră într-o librărie (Anca știe!). Cărturești, să zicem. Pe scări se oprește, își șterge balele dintr-un colț al gurii, își lustruiește un pantof. Dă să deschidă ușa, ușa îl lovește în cap. Se dezechilibrează. Ies niște oameni, se uită urât la ei. Ce naiba caută să iasă din locul unde el vrea să intre?! Până la urmă, cu chiu, cu vai, ajunge în holul librăriei.

Începe să se uite la cărți. Vede Ion Creangă, Amintiri din copilărie. “Pfuu, interesant, n-am mai auzit de autorul ăsta!” Citește un pic, nu-i place, nu înțelege cuvintele. Merge mai departe, găsește un thriller cu coperta neagră. Dă să citească, nu pricepe propozițiile. “Eh, ce carte proastă, cu crime, mi-ar da și coșmaruri noaptea!”

Merge la alt raft, acolo vede nymphette_dark99. “Ciudat titlu, zici că e din ăla de messenger”, se gândește. E mândru de el, că s-a prins. Ar putea să jure că e primul om din Univers care și-a dat seama că titlul ăsta seamănă cu un ID de mess. Îi crește enorm încrederea în sine. Se uită pe spatele cărții. Silabisește: “Fa… c… se… sex… pen… tru… că… e… …. …”. Nu înțelege cuvântul următor, sare peste el. Cade pe gânduri, se așază pe podea, epuizat. “Asta o fi o carte cu sex. Ce tare!”, își zice.

O lasă pe raft și merge mai departe. Dă peste clasici. Ia unul la întâmplare și citește. Îi place. Se linge pe buze. Adoarme. Femeia de serviciu vine și se face că mătură printre picioarele lui, ca să-l trezească. Reușește. Se trezește, se uită urât la femeie, își șterge balele. Își amintește că venise să cumpere o carte. Merge la poezie. Citește jumate dintr-un volum, nu-i place. E macabru.

Se întoarce la cărțile la care s-a uitat prima dată. Îi pică din nou privirea pe nymphette_dark99. Se uită să vadă de cine e scrisă. “Ia uite, o rusoaică!”, își zice. Încearcă din nou să citească pe spatele cărții. “Aș lua cartea asta că e cu sex, niciodată n-am mai citit o carte cu sex. Am citit numai cărți serioase eu până acum. Decameronul… Integrala omului ăla, Henry Miller… Dar cărți cu sex, asta e ceva nou! N-am mai citit.”

Se mai plimbă o oră printre cărți, silabisește câteva cotoare, se decide. Înșfacă nymphette_dark99 și se duce la casă, s-o cumpere. Femeia i-o scanează, îl întreabă dacă vrea pungă, el vrea pungă, doar n-o să umble cu cartea cu sex în mână pe stradă. Când să plătească, își dă seama că n-a luat banii de acasă. Lasă cartea acolo. Îi vine să plângă.

Pleacă.

La ieșirea din librărie, îi dau cu ușa-n cap unii care vor să intre. Se uită urât la ei. De ce naiba vor unii să intre în locul de unde el iese? A mai ieșit și cu mâna goală, măcar dacă avea la el cartea cu sex, altfel îl privea lumea.

O săptămână, se gândește numai la cartea cu sex. O fi fost bună? Cu ce-o fi fost? Parcă era cu o fată… Vag, îi trece prin cap gândul că s-ar putea întoarce să o cumpere, dar se calmează. “E cam riscant să cumpăr o carte pe care n-am mai citit-o niciodată…” Dar îi vine o idee mai bună. Timp de jumătate de an, urmărește toate concursurile care au ca premiu câștigarea “cărții cu sex”. Își face 34448776633 de conturi false, și se înscrie cu toate, să-i crească șansele de câștig. În a 9-a lună de la declanșarea obsesiei și de la prima vizită în librărie, o câștigă.

E emoționat, aproape că nu mai poate respira. Pleacă mai devreme de la serviciu, se duce acasă și își aranjează un cuibușor de citit. Multe perne. Flori în vază. Un ceai de sunătoare. Vine curierul, îi aduce cartea, de bucurie o scapă pe jos. O ridică, o pupă. “Cartea cu seeeeex!”, exclamă, și se crede cel mai norocos muritor. Se așază cu ea în brațe pe pat. Bea din ceai. Se apucă să citească.

Trec trei zile.

După trei zile, postează pe Facebook, cu o falcă-n cer și una în pământ:

“Voi știți cartea nyfetadrac99? Scrisă de rusoaica aia, Nemvroniski? Băi, nu pot să cred… Sunt șocat… Așa ceva… M-am apucat și eu s-o citesc, și săptămâna asta am citit deja un sfert de pagină, și sunt atât de oripilat… O groază de nedescris m-a cuprins! Băi, oameni buni, CARTEA AIA E CU SEX!!!!!!!!!!! Opriți cărțile cu sex să fie publicate! Haideți să facem o petiție, oameni buni!!! DOAMNE, NUMAI DACĂ AȘ FI ȘTIUT CĂ E CU SEX…”

 

Inspirată de o întâmplare sută la sută reală 😀

Share Button