Despre cărți Recenzii nymphette_dark99

„E rebelă cu o cauză: aceea împotriva prostiei și a clișeelor umane”

„Am fi surprinși să constatăm cât de slabi suntem atunci când ne alegem drumurile. Fie că un drum reprezintă o decizie, o soluție, un gând, o întrebare, un răspuns sau chiar sensul ad-litteram al cuvântului, o călătorie cu trenul, cu mașina, cu avionul sau pe jos. Suntem slabi și neputincioși pentru că vrem să ajungem cât mai repede la destinație, și asta ne face să uităm de plăcerea drumului și de faptul că parcursul acestuia reprezintă însăși cheia plecării. Ca să ajungi în punctul B, trebuie să pleci din punctul A, chiar dacă habar n-ai ce e dincolo. Și granițe vor fi tot timpul, și mereu prea puțini oameni dispuși să-și testeze propriile limite, să vadă și partea din față a cutiei în care s-au baricadat. Și despre asta a scris Cristina Nemerovschi în nymphette_dark99.

Cu primele trei volume intitulate Sânge satanic (2011), Pervertirea (2012) și Ani cu alcool și sex (2012), Cristina Nemerovschi a reușit să rupă gura târgului și a fanilor pasionați de muzica rock până la black metal, și s-o închidă pe aceea a haterilor care au zis orice despre romanele ei. Izbindu-se în mod frontal de pudibonderia poporului, scriitoarea a mai dat o replică în ce privește scrierile sale, și anume nymphette_dark99. Și de data aceasta, romanul a stârnit vâlvă și lungul șir al comentariilor colorate a reînceput.

Că tot vorbeam de itinerarii, epopeea modernă se petrece între Brașov și București. Protagonista se numește Victoria, dar urăște să i se zică așa. Preferă Vicky. E rebelă cu o cauză: aceea împotriva prostiei și a clișeelor umane. Și la doar 13 ani și 4 luni are o personalitate puternic conturată.”

CONTINUAREA poate fi citită aici: http://semnebune.ro/2013/cristina-nemerovschi-nymphette_dark99/

SOWILO

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *