Despre cărți Vicky, nu Victoria

„Cristina trebuie citită, în primul rând”

„Vicky, nu Victoria este continuarea romanului nymphette_dark99, o carte clar controversată, așa cum Cristina ne-a obișnuit, despre o fata de 13 ani și 4 luni. Vicky care se diferențiază clar de fetele de aceeasi varstă prin faptul că folosește ca accesorii un cutter, bocanci plini de noroi și distractia principală este sexul.

received_995454893908392

Vicky, nu Victoria urmărește evoluția acestei fete la două luni distantă față de volumul inițial. Constanta în viața ei e sexul din ce în ce mai nonconventional și o viață care are drept motto rebeliunea fata de orice reguli sau autoritate. Pretinde că duce o viață “normală” dar aceasta e așa potrivit normelor sale ciudate oamenilor normali, proștilor, cum îi numește ea.

Mama ei este “capra” iar cu fratele ei Teddy are o relație incestuoasă. Rolul lui Teddy în roman sau, mai bine zis, rolul acordat de Vicky acestuia este unul decisiv. El este modelul, fratele, iubitul și prietenul ei.

Dev rămâne în continuare iubitul lui Vicky dar în mod neoficial. Apare în poveste proful de engleză iar ce se întâmplă este ușor de bănuit. Vicky trăiește pe muchie de cuțit, e altfel, rebelă până la nebunie, ușor iresponsabilă dar fericită așa.

Nemerovschi reușește să creeze un personaj puternic, mai bine zis, două, deoarece și Teddy e personaj principal, cel puțin în viața surorii lui. Totuși este puțin probabil să gândim că adolescentele de 13 ani sunt precum Vicky sau ar trebui să fie.

Cartea e bine structurată, cu flashuri alternative prezent-trecut. Personajele, deși majoritatea deloc comune, sunt separate prin trăsături clar definite. Radu nu poate fi vreodată ca… CONTINUAREA AICI: http://recenziicartibune.ro/2016/06/19/recenzie-vicky-nu-victoria-de-cristina-nemerovschi/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *