Despre cărți Rockstar

„Cartea asta m-a dat peste cap”

„Am terminat Rockstar și am rămas fără cuvinte. Pur și simplu, fără cuvinte. Și ceea ce e mai ciudat este că va urma o recenzie lungă. Trebuie să citiți această carte, iar argumentele pentru această afirmație le veți găsi mai jos.

Nu știu de unde am aflat prima dată de roman. Chiar nu îmi aduc aminte. Singurul lucru pe care îl știu este că l-am luat în vizor atunci când pe site-ul editurii Herg Benet au apărut tricouri cu coperta cărții. Nu am putut rezista, pentru că trebuie să recunosc că mor după coperta ei, și mi-am cumpărat și eu unul. Desigur, pe atunci încă nu îmi cumpărasem cartea, de fapt (rușine să îmi fie) nici nu știa despre ce e vorba. După ceva timp, am zărit romanul și, fiind singurul care era în librărie, l-am luat pe loc.

Ca de obicei, după ce am terminat cartea pe care o citeam la acel moment, m-am apucat de Rockstar. Nu am avut niciun fel de așteptări în special pentru că nu am mai citit nimic scris de această autoare. Totuși cred că asta a fost cel mai bun lucru. Cartea a avut un impact mult mai mare asupra mea decât dacă aș fi cunoscut dinainte stilul Cristinei.

Nici nu știu de unde să încep. Simt că romanul ăsta e ceva special. E ceva adevărat care transmite ceva ce noi nu vedem, ignorăm sau încercăm să îl găsim dar nu putem. Este atât de autentic și de direct, nu se ascunde și transmite lucruri importante.

Simt că povestea e doar un pretext pentru a transmite idei și sentimente, idealuri și crezuri. Și cred că mai bine de atât nici nu se putea. Iar, povestea și acțiunea au fost atât de potrivite și atât de reale încât le ador! Deși este folosită ca pretext, este atât de bine aleasă și descrisă și…. pur și simplu, nu există destule cuvinte pe lume pentru a exprima ceea ce simt.

Și nu vreau să credeți că o ridic în slăvi pentru că este scrisă de autoare româncă sau pentru că umblu să mă dau bine pe lângă autori. În niciun caz. O ridic în slăvi pentru că așa merită. Nu am întâlnit multe cărți în care să găsesc emoția și ideile care sunt aici. De fapt, nu știu dacă am întâlnit mai multe de 10 cărți din cele câteva sute… CONTINUAREA AICI: https://worldofbooksweb.wordpress.com/2016/07/09/rockstar-de-cristina-nemerovschi/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *