Despre cărți Rockstar

„Avem rebelul, avem drama, avem salvarea”

„Ea însăşi personaj aparte pentru lumea literară de azi, Cristina Nemerovschi imprimă cărţilor sale felul său de a fi. Revolta, eliberarea, strigătul antisistem ori dragostea sunt toate prezente în romanele pe care le scoate aşa cum ies covrigii din cuptor. Locomotivă pentru editura Herg Benet, Cristina Nemerovschi este, după o carte la fiecare şase luni ale ultimilor şase ani, un adevărat cult pentru mulţi adolescenţi entuziasmaţi să descopere o scriitoare care ştie să-i asculte.

„Rockstar” nu deraiază de la linia pe care ea a impus-o prin alte romane şi pare chiar o prelungire la „Vicky, nu Victoria”. Avem rebelul, avem drama, avem salvarea. Pare o reţetă, dar asta nu înseamnă că „Rockstar” a fost mai uşor de scris. Aici, rebelul este Storm, un „rockstar” respectat şi adulat, care încă mai suferă în urma unui accident teribil de acum câţiva ani, care i-a răpit sufletul pereche, pe Fire. Fire şi Storm, facilă împreunare, în prelungirea tatuajelor pe care cei doi fraţi şi le-au desenat cândva pe braţe, cuvintele unuia având sens doar alături de ale celuilalt: Be true till the end… and laugh each day. Dispariţia lui Fire, în urma unui eveniment pe care Cristina Nemerovschi amână să-l explice atât cât trebuie pentru a ţine interesul aprins, lasă în viaţa lui Storm un nonsens. Concertele nu-l mai satisfac. La fel, nici alcoolul, femeile, dezmăţurile ori drogurile. Iar când nimic pare să nu mai meargă, e clar că trebuie să se întâmple ceva.

Există mai întâi un psihoterapeut, apoi intervine un idol, o cântăreaţă după care Storm este în stare să fugă până la celălalt capăt al lumii. În acest parcurs, căutând explicaţii şi, mai ales, încercând să rupă ghimpii de vinovăţie care-l tot înţeapă, Storm va ajunge la o revelaţie bătătorită şi-n alte cărţi de-ale Cristinei ori de-ale altor autori mai mult sau mai puţin celebri:

„…de fapt, toate lucrurile cu adevărat importante nu ni le descoperă alţii, ci le găsim în noi. Ei ne iau totuşi de mână şi ne spun unde anume să căutăm în noi. Ne trezesc, ne fac să ne privim cu adevărat în oglindă. Ne dor, ne chinuie şi în final ne răsplătesc.”

Mai sunt în roman şi alte idei des folosite, repetate până la obsesie, între care… CONTINUAREA AICI: https://bookhub.ro/traieste-clipa-ca-un-rockstar/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *