Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes Despre cărți

„Anghelescu este un anti-personaj”

Apărut anul acesta la editura Herg Benet, Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes este un roman pamflet care ne scoate din registrul obișnuit al romanelor Cristinei Nemerovschi.

Dacă vă așteptați la sex, droguri și alcool, veți fi dezamăgiți. Gigi Anghelescu este total împotriva dezmățului modern. El este un om serios, fost angajat al unei bănci și viitor scriitor de succes. Desigur, ca orice personaj pe cale să înfăptuiască ceva măreț, el este ajutat de aliați de nădejde: mama, care îi face mâncare în fiecare zi și care aleargă să îi plătească nota la cafenea după întâlnirile amoroase, prietenii scriitori Georgescu și Mateescu, care plătesc edituri obscure să le publice cărțile și babe poetese de pe Facebook, în capul cărora se ușurează porumbeii nemernici.

Anghelescu este un anti-personaj. El eșuează lamentabil în tot ceea ce își propune, dar ceea ce îl face amuzant este tocmai faptul că nu realizează niciodată penibilul situațiilor în care se găsește. El merge la întâlnire cu o vedetă autohtonă care-l confundă cu un manelist bogat, invită la întâlnire în Cișmigiu o babă care scrie poezii religioase, negociază cu un director de editură înainte de a-i prezenta două poezii pe niște foi aduse în geanta de plajă a mamei lui, participă fără să vrea la o demonstrație pentru drepturile homosexualilor și recită poeme în fața unei audiențe formate dintr-un singur om, și acela chiar dușmanul lui cel mai mare, Cernătescu, un autor căruia chiar i se cumpără cărțile.

Andreea Tănase

de la sursă: Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes – SemneBune http://semnebune.ro/2014/cum-a-ars-o-anghelescu-o-luna-ca-scriitor-de-succes/#ixzz3Ctuyb8WJ
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives
Follow us: @SemneBune on Twitter | 146207075393967 on Facebook

Continuarea AICI: http://semnebune.ro/2014/cum-a-ars-o-anghelescu-o-luna-ca-scriitor-de-succes/#axzz3CtuWI4OO

oana tamas

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *