Despre cărți Recenzii Ani cu alcool și sex Recenzii Rezervaţia unicornilor Recenzii Sange satanic

„Această trilogie este de aur” (Crisa, blog)

„Ultima carte a acestei trilogii, scrisă de Cristina Nemerovschi și publicata la editura Herg Benet, a apărut nu cu mult timp în urmă iar eu am citit-o chiar săptămâna trecută. Acum urmează să-mi scriu părerea despre întreaga serie…

Cum am ajuns să citesc aceste cărți? Foarte simplu, am câștigat primul volum la un concurs pe un blog. Am așteptat câteva luni până să-l primesc pentru că aveau probleme la respectiva librărie (online cred) care oferea premiul. Mi-am primit cartea într-un final (dacă nu ar fi avut un titlu și un cover atât de demențiale, aș fi renunțat cu ușurință la premiu, dar în acest caz nu a fost posibil) și am citit-o. Am citit-o foarte repede și mi-a plăcut foarte mult. I-am scris o recenzie pe vechiul meu blog și așa am ajuns să o cunosc pe Georgiana care avea și ea un blog și din coincidență, locuia în același oraș cu mine (Târgu-Jiu), care ar fi fost șansele? Am corupt-o și pe ea cu această serie. Apoi i-am făcut o recenzie video, nu mai știu ce spuneam pe acolo, aveam vreo paișpe ani, a primit câteva likeuri, vreo 300 de vizualizări și bineînțeles câteva dislikeuri și comentarii de genul “ești o satanistă drogată” și chiar am râs pentru că nu am bani de droguri.

Ideea e că acest video a avut o altă urmare ubercool. M-am dus la evenimentul ce sărbătorea doi ani de la înființarea editurii Herg Benet. M-am dus special știind că autoarea va fi acolo dar nu m-am așteptat nicio secundă ca dumneaei să știe cine sunt eu. Dar a văzut videoul de pe youtube… Am făcut o poză și am primit un autograf pe al doilea volum al trilogiei.

M-am dus frumos acasă și l-am citit și pe ăsta, tot la fel, foarte repede. Nu e că romanele sunt superficiale și au tot timpul cuvinte ușor de înțeles, ci pur și simplu acțiunea decurge foarte repede, logic, ușor de urmărit. Și au foarte multă acțiune, Cristina Nemerovschi nu pierde vremea cu descrieri lungi și fără rost. Oricum, povestea achiziționării ultimei cărți e și mai simpatică… Trebuie menționat că m-am reîntâlnit cu autoarea la Gaudeamus 2013 dar volumul nu era lansat încă așa că am cumpărat altă carte atunci.

Am achiziționat Rezervația Unicornilor după ce am stat cinci ore în Cărturești și am citit jumate din carte. În fiecare marți, aproape, sunt la Cărturești la Romană și atunci aveam ceva de făcut… Anyway, data viitoare când am mers am știut că trebuia să cumpăr cartea. Am continuat să citesc de unde rămăsesem și am terminat-o ghici cum? foarte repede. Dar știam că e ultima și că trebuia să am grijă, să-i păstrez esența, să nu o epuizez așa de brusc.”

CRISA

Recenzia integrală poate fi citită AICI: http://ourbookpalace.wordpress.com/2014/04/14/trilogia-sange-satanic-full-review/

Sursa: http://ourbookpalace.wordpress.com/2014/04/14/trilogia-sange-satanic-full-review/

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *